E34Forum.nl

 #28755  door Evert
 
Hoi mensen,

hier ben ik weer. Ik heb mijn E34 ondertussen een jaar in gebruik.
Nu exact een jaar later, heb ik een probleem met het originele alarm van de wagen.

Het gaat zo:
auto ontgrendelen
starten en stukje rijden
sleutel terugdraaien naar stand 0 (contact uit)

-> Daarna begint hij met 4 knipperlichten en de voorlichten te knipperen. Auto wil niet via centrale vergrendeling op slot.

draai ik aan de sleutel, is dit fenomeen klaar en kan de auto starten en rijden.

De enige manier om dit te stoppen, is om de alarmmodule onder de achterbank los te maken. Maar dan werkt mijn centrale vergrendeling ook niet meer.

Wat heb ik al gedaan om dit op te lossen:
1) batterij minstens 1u loskoppelen: dit werkt. het alarm is weg en de auto kan normaal openen en sluiten. Maar als ik dan een stukje rijdt, en de auto weer uit zet, begint het alarm weer moeilijk te doen.

2) sleutel in stand 1 zetten (contact aan), 15 minuten wachten, sleutel terug uit contact halen. Dit heeft 1 keer geholpen, maar daarna niet meer. Zou volgens het internet het alarm resetten?

3) batterij uitgemeten: gaf al draaiend 13,6V / is een nieuwe batterij van 2022 / 8000 km

4) een garagist, specialisatie BMW heeft ernaar gekeken en het Crash Alarm Relais (donkerbruin) in de zekeringenkast onder de motorkap vervangen door een ander exemplaar. Geen resultaat. Alsook enkele "GM"-modules onder de achterbank getest. Geen resultaat.

Nog info: centrale vergrendeling werkt goed, blijft niet hangen. de auto heeft geen opties, behalve automaat en ook geen radio gemonteerd.
Bij het alarm wordt geen claxon (toeter) geactiveerd, maar die werkt verder wel.

Alle hulp is welkom, ik gebruik de auto namelijk voor woon-werk verkeer en kan hem niet missen... 8-)
Alvast bedankt!
 #28763  door epmans
 
het originele alarm heeft een eigen claxon. deze zit in de paravan aan passagierskant. daar kom je niet heel makkelijk bij in de buurt.
ik kan mij voorstellen dat die ooit al eens onklaar gemaakt is door een draad door te knippen. Dat zal er wellicht niets mee te maken hebben dat je die storing hebt, maar mogelijk de oorzaak waarom je m niet hoort als het alarm lijkt af te gaan.

wat de oorzaak van die storing is, kan ik je niet mee helpen.

succes.