E34Forum.nl

 #28425  door Ruud
 
Ik heb wat speling op een van de spoorstangen van de Touring. Nou ga ik sowieso beide spoorstangen vervangen aangezien ik niet weet hoe oud ze zijn, dan is het namelijk meteen goed. Nou vraag ik me alleen af of het ook verstandig is om die middelste grote stang ook te vervangen, of dat dat vooral heel veel werk is met weinig effect? Ik zat er aan te denken om TRW te bestellen aangezien dat tegenwoordig op nieuwe BMW's gemonteerd zit. Iemand daar positieve of negatieve ervaringen mee heeft?

MVG, Ruud
 #28434  door danny-ex-touringE34
 
Hoi. Kun je aan de auto testen of er op de fuseekogels 'ruimte' zit? Ik heb de stuurstang nooit vervangen en 350xxx met de auto gereden en nooit geen speling daar gemerkt. Heb wel elke kant voor een APK de spoorstangetjes moeten vervangen. Groeten, Danny
 #28440  door Ruud
 
De fuseekogels lijken allemaal prima in orde. De draagarmen zien er ook vrij vers uit.
Als je met 350dkm de stuurstang nooit vervangen heb ga ik dat nu dus ook niet doen!
Ik zal van de week de spoorstangen eens bestellen en monteren als ik tijd heb.
Thanks voor de info!

MVG, Ruud
 #28457  door johan525
 
TRW is prima spul. Is volgens mij tegenwoordig van Lemforder een van de grotere OEM's van BMW.

Als je geen speling in het stuur hebt zou ik die middelste inderdaad lekker met rust laten.
 #28477  door Ruud
 
Ik heb beide spoorstangen vervangen. Op beide stangen waren de binnenste kogels wel een beetje erg soepel geworden. Het trillen is nu ook helemaal weg. Dat rijd toch wel even iets comfortabeler!
Het uitlijnen ging opzich ook prima, auto rijd kaarsrecht. Alleen het stuur staat niet helemaal recht, dus zaterdag nog even aan de gang.
Ik weet dat bij auto's met een conventioneel stuurhuis er een middenpunt aangegeven staat. Is dat bij de E34 stuurhuizen ook?
Dat maakt het wel een stukje makkelijker om 'm recht te zetten natuurlijk, zeker met het extreem indirecte stuurhuis van de 540i Touring met niveauregeling...
Ik meen ook ergens gelezen te hebben dat die de meeste omwentelingen van links naar rechts heeft toch?

MVG, Ruud
 #28487  door johan525
 
Volgens mij zit er een kapje op de ingaande as van het stuurhuis met een pijltje daarop die de rechtuit positie aangeeft. Werkt natuurlijk enkel als het stuur op de originele positie zit op de as.
 #28488  door Theo
 
Ruud schreef: 26 mei 2022, 10:57
Het uitlijnen ging opzich ook prima, auto rijd kaarsrecht. Alleen het stuur staat niet helemaal recht, dus zaterdag nog even aan de gang.
Het uitlijnen ging prima, maar het stuur staat daarna scheef?

Dan is het uitlijnen dus helemaal niet goed gebeurd en moet je terug gaan en zeggen dat je stuur scheef staat.