E34Forum.nl

 #20934  door Ruck
 
Sinds een dag of 2 ..
Werkt het de airco niet meer naar behoren. Is altijd goed koud.
Vaak ook vrij snel op de gevraagd temperatuur. Nu is het probleem, als ik op het airco knopje druk. Gaat het lampje niet meer branden en komt er verder ook weinig reactie qua temperatuur verschil. Circulatie stand geeft ook niet thuis.

Heeft iemand hier ervaring mee? Misschien een zekering, relais?
Het lijkt me namelijk een elektrisch probleem.
 #20935  door Theo
 
Ik zou er sowieso als eerste mee naar een aircoboer rijden. Als het systeem druk verliest en beneden een bepaalde waarde is gekomen is het einde oefening met de airco en kun je zoeken tot je een ons weegt.
 #20936  door epmans
 
Recent bij 2 autos geen werkende airco, beide condensor lek dus systeem leeg. Weet ik nu in ieder geval hoe je die dingen verwisselt.
 #20937  door Ruck
 
Zou het een beveiligd systeem zijn. Dat hij mn airco niet inschakelt?
 #20938  door Theo
 
Effe denken hoor...

Volgens mij kun je de airco ook inschakelen als je rechtstreeks stroom op de pomp zet. Ik heb wel eens een E34 gehad waarbij de airco ingeschakeld werd via de mistlampschakelaar. Daar bleek de aircomodule stuk.

Deze dus:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
 #20939  door Ruck
 
Het gekke is dus dat mn airco en mn circulatie knopjes beide niet reageren.
Morgen gaat hij naar de garage. Ik ben best handig, maar hier gaat idd misschien meer aan stuk dan nodig!

Bedankt voor de tip! (Als het systeem goed gevuld is en de pomp netjes draait. Zou ik het in die hoek eens kunnen zoeken.
 #20940  door Machiel
 
Is het ook niet zo dat als je de recirculatie inschakelt, je dan ook automatisch de airco inschakelt? En als je airco het niet doet, bijvoorbeeld vanwege te weinig koelmiddel, dat dan dus ook je recirculatie niet meer werkt?
 #20943  door Ruck
 
Vanmorgen is de e34 naar een garage MET AIRCO-SERVICE geweest, maar..
Ze konden het systeem niet controleren, omdat het een oud systeem was.. :?
Mijn vaste monteur/garage is 2 weken op vakantie..

Ze hebben wel gezien dat het systeem leeg was, dus er zit waarschijnlijk toch een lek in..

Kan ik dit zelf controleren/nagaan of het systeem lekt en waar?
 #20944  door ivo
 
"oud-systeem"!? wat een onzin, ik zou lekker naar een andere gaan of even die 2 weken wachten...

Zit er contrastvloeistof bij?
Bekende plekken waar die kapot kan gaan of gaat lekken is aansluitingen condensor en condensor zelf. Check dat als eerste, ook meest makkelijkste.
 #20945  door Machiel
 
Ik ga voor mijn airco altijd naar een liefhebber van oude Mercedessen die heel zijn leven in de koeltechniek heeft gewerkt. Heeft dus veel verstand van (oudere) airco's die soms andere koelmiddelen (R12) gebruiken. Hij zit alleen in Leerbroek; dat is te ver van Deurne lijkt me. Maar over AircoBolt (Geldrop) lees ik ook goeie verhalen op het W126 forum. Die is ook gespecialiseerd in oudere airco's.

Je kunt op verschillende manieren testen. De eerste is vullen met koelmiddel en daar dan een bepaald fluoriserend goedje aan toevoegen. Met een speciale lamp kun je dan na een tijdje zien waar het systeem lekt. De tweede methode is het systeem flink onder druk zetten met stikstof (dacht ik). Dan weet je meteen of je een lekt hebt en waar dat zit. Een derde manier is nog je airco weer te vullen met koelmiddel en dan met een soort van snuffelapparaat langs de bereikbare delen van je airco systeem gaan.

Alle drie de manieren lijken me overigens niet eenvoudig om zelf te doen. Maar wellicht hebben anderen nog suggesties.